Oranje besteedt extra aandacht aan corners voor duel met Fransen

18 June 2024, 15:46 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal besteedt extra aandacht aan hoekschoppen van de tegenstander in aanloop naar het tweede groepsduel van vrijdag met Frankrijk op het EK. Reden daarvoor was de openingstreffer van Polen zondag in het eerste ontmoeting op de Europese eindronde in Hamburg. Aanvaller Adam Buksa wist zich zo te positioneren dat hij met Denzel Dumfries en Virgil van Dijk in zijn buurt raak kon koppen.

Ronald Koeman en Van Dijk benadrukten na de zwaarbevochten zege op Polen (1-2) dat de laatste drie tegentreffers van Oranje door een hoekschop zijn ingeleid. "Dat moeten we nu echt eens goed gaan analyseren", stelden de bondscoach en aanvoerder. "Het is ook een kwestie van afspraken maken en je daar aan houden."

"We hebben het er maandag over gehad", zei doelman Bart Verbruggen vlak voor de training in het AOK Stadion van Wolfsburg. "Ik denk dat het ook een kwestie van communicatie is, maar het is lastig om medespelers te bereiken in een vol stadion en bovendien gaat het zo snel. We hebben ook veel standaardsituaties goed verdedigd. Bovendien was die corner van Polen ook heel goed genomen. Laten we er nu ook niet een te groot ding van maken."


Door: ANP