Oranjespeler Memphis Depay veroorzaakt run op witte zweetbanden

11 June 2024, 13:31 uur
Sport
mainImage
ANP

De nieuwe look van Oranjespeler Memphis Depay veroorzaakt een run op witte zweetbanden. Uit een rondgang langs winkels die zweetbanden verkopen, komt naar voren dat er de afgelopen dagen veel meer zijn verkocht dan normaal.

Zo heeft Feestwinkel.nl "tussen de twee- en driehonderd" witte zweetbanden verkocht sinds de aanvaller van het Nederlands elftal er afgelopen donderdag voor het eerst eentje droeg tijdens het oefenduel met Canada. "We zijn er helemaal doorheen", zegt eigenaar Johan de Jong. "Normaal gesproken verkopen we ze amper, alleen voor een verkleedfeestje." De Jong was net in overleg om te kijken waar hij nog nieuwe voorraad vandaan kan halen. "We kunnen ze nergens meer bestellen, de leverancier heeft ook niks meer."

Ook Intersport ziet een run op de zweetbanden. "Dit weekend waren ze opeens uitverkocht", zegt een woordvoerder. Normaal verkopen ze er honderd tot honderdvijftig per week, nu zien ze een vertienvoudiging van de vraag. Met name de witte zijn populair, maar ook de oranje variant gaat hard. De winkel heeft op de populariteit ingespeeld en extra ingekocht. "Vandaag staan er als het goed is een paar pallets met hoofdbanden op de stoep. Ik verwacht dat we een groot deel voor de eerste EK-wedstrijd kwijt zijn."

De zweetband om het hoofd van Depay veroorzaakte veel commotie. Bondscoach Ronald Koeman gaf aan dat hij het niet prettig vond dat hij erdoor werd verrast, maar dat na een gesprek met de voetballer de zweetband geen issue meer is. De voetballer droeg de band maandagavond weer tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland.

Bij de NOS zei hij de ophef erover niet te begrijpen. "Het helpt wel met zweet", reageerde de voetballer. "Daarom heet het ook een zweetband. Het staat me mooi, mijn vriendin vindt het mooi staan bij me. Een nieuwe look. Who cares, ik voel me er goed bij."
 

 


Door: ANP