RKC laat bij Excelsior kans op derde zege op rij liggen: 0-0

5 February 2023, 10:16 uur
Sport
mainImage
ANP

RKC Waalwijk is het niet gelukt voor de derde keer op rij te winnen in de Eredivisie. De Brabanders kwamen in Rotterdam bij Excelsior niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

RKC kreeg voldoende kansen om een doelpunt te maken. Excelsior-doelman Stijn van Gassel hield zijn elftal voor rust bij een kopbal van Iliass Bel Hassani op de been. De paal bracht ook twee keer redding voor Excelsior, dat het eerste kwartier nog wel beter was. Mats Seuntjens en Julen Lobete waren in de buurt van een treffer.

Excelsior werd na rust ook wat gevaarlijker. Reda Kharchouch kon in de 51e minuut, na een voorzet van Siebe Horemans, net niet hard genoeg en in de juiste richting koppen. Middenvelder Kenzo Goudmijn schoot de bal van afstand tegen de lat.

De grootste kans was ook nu voor RKC. Van Gassel onderscheidde zich kort voor tijd opnieuw, dit keer bij een poging van invaller Michiel Kramer.

RKC heeft uit de laatste vier duels 8 punten gehaald en staat nu op de negende plaats. Excelsior is de nummer 13 en heeft 6 punten minder dan RKC.