Robin Haase verliest in drie sets van Bautista Agut in Adelaide

11 January 2023, 09:04 uur
Sport
mainImage
ANP
Robin Haase.

Het is Robin Haase niet gelukt de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi van Adelaide. De lucky loser verloor met 6-3 3-6 6-3 van de Spanjaard Roberto Bautista Agut, die als vierde geplaatst is in de Australische stad.

De 35-jarige Haase, afgezakt naar plek 257 op de wereldranglijst, werd als lucky loser toegelaten tot het hoofdtoernooi. Dinsdag was hij in de openingsronde verrassend te sterk voor de Fransman Benjamin Bonzi, afgelopen week nog finalist in Pune.

Tegen de mondiale nummer 26 wist Haase niet voor een nieuwe verrassing te zorgen. De Nederlander won nog wel de tweede set en kon in de beslissende set tot 3-2 meekomen met de Spanjaard. In de zesde game van de set verloor hij echter zijn servicegame. Bij 5-3 maakte Bautista Agut het af, ondanks dat Haase nog op 0-30 was gekomen.

Australian Open

Haase reist nu door naar Melbourne voor de Australian Open. Daar doet hij volgende week alleen mee aan het dubbelspeltoernooi, samen met Matwé Middelkoop. In Adelaide bleef het koppel deze week in de openingsronde steken.

Wesley Koolhof boekte in Adelaide in het dubbelspel zijn eerste zege van het seizoen. Samen met zijn Britse partner Neal Skupski was de nummer 1 van de wereld in de tweede ronde met 6-3 7-6 (4) te sterk voor de Monegask Hugo Nys en Jan Zielinski uit Polen. Koolhof en Skupski, die in de eerste ronde een bye hadden, verloren vorige week in Adelaide hun eerste partij.

 


Door: ANP