Ruim 1,5 ton voor ADO uit VriendenLoterij

13 February 2019, 23:47 uur
Sport
mainImage
Ricardo Kishna en Tom Beugelsdijk tonen de cheque

Ook dit jaar heeft ADO Den Haag weer een financiële injectie gekregen dankzij de supporters die meedoen aan de VriendenLoterij. Tijdens het Goed Geld Gala kreeg het een cheque ter waarde van 158.963 euro uitgereikt. Het was een record. Vorig jaar was dit bedrag nog 153.137 euro, het jaar daarvoor 144.804 euro.

Bij de VriendenLoterij hebben alle deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk door hen gekocht lot gaat de helft direct naar de jeugdopleiding van de club. 

ADO Den Haag gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder meer voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. De donatie kan ook voor maatschappelijke projecten worden gebruikt.

In totaal stromen er vanuit de VriendenLoterij miljoenen euro's door naar de jeugdopleiding van de clubs uit de Eredivisie. ADO Den Haag staat als zesde genoteerd in de top-tien van clubs met de grootste schenking. Dat houdt in dat de club één plek gestegen is. Ajax is koploper met 1,5 miljoen.

 

 

 


Door: ADO Den Haag