Slot zag Feyenoord weinig creëren en is niet bezig met PSV

29 October 2023, 15:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot zag dat Feyenoord na een vroege achterstand weinig kansen wist af te dwingen in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De Rotterdammers leden in Enschede de eerste nederlaag van het seizoen. Het werd 2-1.

"We kunnen niet terugkijken op een heel goede wedstrijd", zei Slot na afloop voor de camera van ESPN. "Het is hier altijd een moeilijke wedstrijd en zeker na een vroege goal weet je dat het 90 minuten niet stil gaat zijn. Dat helpt de thuisploeg enorm."

Feyenoord deed pas in de slotfase iets terug, uitgerekend via verdediger Lutsharel Geertruida. "We hadden wel veel de bal, maar dat heeft niet geleid tot heel veel kansen. Al hebben ze ook een goede keeper staan, die een paar goede reddingen had. Mindere wedstrijden kun je winnen door ingevingen van een individu of doordat je dusdanig weinig weggeeft. Maar wij gaven te veel weg."

PSV en Ajax

Slot gaf na afloop aan helemaal niet bezig te zijn met de topper tussen PSV en Ajax. Mocht PSV winnen, dan vergroot de koploper de voorsprong op Feyenoord tot 7 punten. "Daar moet je niet naar kijken als je zo voor de dag komt als wij vandaag. Het is ook nog een lang seizoen."

Feyenoord had dit seizoen al wel verloren in de Champions League, met 3-2 van Atlético Madrid. PSV was in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 1-0 te sterk.

 


Door: ANP