Spelersvakbonden komen op voor Karsdorp in conflict met AS Roma

22 December 2022, 18:00 uur
Sport
mainImage
Rick Karsdorp.

Spelersvakbonden VVCS en FIFPro komen in opstand tegen de manier waarop voetballer Rick Karsdorp wordt behandeld door zijn club AS Roma. Volgens zowel de Nederlandse als de internationale bond is de "pestcampagne" tegen de regels van de FIFA. Ze willen dat de nummer 7 van Italië de rechten van de 27-jarige verdediger per direct respecteert.

Karsdorp werd vorige maand door trainer José Mourinho buiten de selectie gelaten nadat de Portugees niet te spreken was geweest over de instelling van de Nederlander in een eerder duel. "Hij heeft de anderen verraden door zijn gebrek aan professionaliteit op het veld. Ik heb hem verteld dat hij een nieuwe club kan zoeken in januari", aldus Mourinho toen. Karsdorp heeft nog geen andere club gevonden.

"Hij is uitgemaakt voor verrader, een ongefundeerde term waar nog geen excuses voor zijn aangeboden", staat in een verklaring van VVCS en FIFPro. "Supporters hebben dit meermaals gebruikt tegen hem en zijn familie. Dit is vanuit de club een manier om de aandacht af te leiden van de slechte prestaties." De bonden willen meteen actie van de Italiaanse club.

 


Door: ANP