Sport
mainImage
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor
Henk Veerman.

De topper tussen de nummers 2 en 3, Roda JC en ADO Den Haag, eindigde in Kerkrade onbeslist: 2-2. Roda JC nam tegen ADO Den Haag op fraaie wijze de leiding. Walid Ould-Chikh nam een penalty uit stand en verraste daarmee doelman Nick Marsman. Nog voor rust maakte Henk Veerman de gelijkmaker. Enrique Peña Zauner zorgde in de tweede helft met een met veel gevoel geplaatste bal voor de 2-1, maar opnieuw Veerman bracht ADO langszij.

In minuut 85 was daar plots weer Henk Veerman die de bal plots cadeau kreeg en ADO Den Haag een enigzins gestolen overwinning kon bezorgen. Zijn schot van buiten de zestien hobbelde echter net langs de verkeerde kant van de paal. In de extra tijd geen noemenswaardige kansen meer. Wel kreeg invaller Klas nog rood van scheidsrechter Higler.

Na twee nederlagen op rij heeft koploper Willem II in de eerste divisie weer eens drie punten gepakt. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven werd met 3-0 gewonnen. De topper tussen Roda JC en ADO Den Haag eindigde in een 2-2-gelijkspel.

Op de ranglijst heeft Willem II na 29 competitieduels 60 punten verzameld. Roda JC en ADO staan respectievelijk op 55 en 54 punten en zien het winnende FC Dordrecht, De Graafschap en FC Groningen naderen.

De Tilburgers kwamen tegen FC Eindhoven vroeg op voorsprong, nadat Thijs Oosting de bal met links in de rechterhoek had geschoten. Vlak voor rust knalde Jesse Bosch op de paal, maar kort na de pauze kopte Tommy St. Jago uit een hoekschop de 2-0 binnen. Invaller Jeremy Bokila maakte in de tweede helft de derde treffer voor Willem II.