Trainer ADO Den Haag Vrouwen stopt aan eind van seizoen

6 March 2024, 09:47 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

Alex Scholte, één van de huidige hoofdtrainers van ADO Den Haag Vrouwen, heeft besloten om aan het einde van het seizoen zijn werkzaamheden bij het eerste elftal neer te leggen. Het lukt de 52-jarige oefenmeester niet meer om het werkzaamheden voor ADO Den Haag en zijn vaste baan te combineren. Scholte is docent wiskunde op het 's Gravandreef College in Leidschendam.

Afgelopen zomer werden Alex Scholte en Stephan Vos aangesteld als trainersduo van ADO Den Haag Vrouwen. De twee hoofdtrainers tekenden een contract tot medio 2025. Met ingang van seizoen 2024-2025 zal Stephan Vos in zijn geheel eindverantwoordelijk zijn voor het team. ADO Den Haag Vrouwen gaat de komende periode opzoek naar een geschikte assistent-trainer om hem op technisch gebied te kunnen ondersteunen.

Alex Scholte zegt het te betreuren dat hij tot deze beslissing heeft moeten komen. "Onder andere de veranderingen in de speeldagenkalender zorgen voor een dusdanige belasting, dat het voor mij onmogelijk is om de combinatie met mijn werkzaamheden op school te maken. Ik vind het belangrijk om dit op een adequate manier in te vullen, zonder dat dit ten koste gaat van zowel de kwaliteit en continuïteit van de werkzaamheden. Zowel op school als bij ADO Den Haag Vrouwen.”