Trainer Arne Slot van Feyenoord rekent op Wieffer in Rome

6 November 2023, 18:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Mats Wieffer kan dinsdagavond voor Feyenoord in actie komen tijdens de uitwedstrijd tegen Lazio in de Champions League. De middenvelder miste zaterdag het uitduel met RKC Waalwijk omdat hij ziek was. "Wieffer voelt zich veel fitter dan zaterdagavond", vertelde trainer Arne Slot op zijn laatste persconferentie voor het duel in Stadio Olimpico. "Ik heb alle reden om aan te nemen dat hij kan spelen."

Gernot Trauner maakt ook weer deel uit van de selectie van Feyenoord. De aanvoerder is hersteld van een knieblessure, maar verschijnt niet aan de aftrap in Rome. "We zijn blij dat hij er weer bij is", zei Slot. "Nu kan hij hier ook met de groep trainen. Maar hij is even weg geweest. Hij zal niet starten."

Feyenoord won twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Lazio met 3-1. De kampioen van Nederland kan de achtste finales van de Champions League nauwelijks meer ontgaan als de Rotterdammers de huidige nummer 10 van de Serie A opnieuw verslaan.

"Maar we rekenen ons niet rijk", zei Slot. "Lazio heeft nog steeds een uitstekende ploeg, maar ze zitten in zo'n fase dat ze niet altijd krijgen waar ze recht op hebben. Uitwedstrijden laten zich ook niet vergelijken met thuisduels. We speelden twee weken geleden tegen Lazio onze beste wedstrijd van dit seizoen. Maar we hebben ze niet alleen fysiek verslagen, ook mentaal. Als wij druk gaan zetten, dan gaat een volle Kuip brullen. De steun van onze supporters doet wel wat met onze tegenstanders."

Slot kan tegen Lazio nog geen beroep doen op de geblesseerde Yankuba Minteh.

 


Door: ANP