Twins werpers kunnen Neptunus niet stoppen

9 August 2020, 23:27 uur
Sport
mainImage
Benjamin Dille in vorm in Brabant

door Jan van der Sande 

Twins en Neptunus hebben elkaar in het snikhete Brabantse Oosterhout ruim drie uur bezig. Het scoreverloop kwam langzaam op gang. De teams leken aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk won Neptunus alsnog met grote cijfers. Eindstand 4-11.

In de tweede slagbeurt openden de drietanders de score. John Polonius was met een vrije loop op het honk gekomen. Benjamin Dille kwam hierna aan slag. Zijn goed geraakte bal verdween in het linksveld voor 2 punten over het buitenveldhek. Het was Dille pas zijn 6e homerun in zijn zeventien jaar dat de Belgische international in ons land speelt.

Starter Kaj Timmermans leek de zaak goed onder controle te hebben, maar in de vierde inning waren het achtereenvolgens Junior Martina en Shurman Marlin die ook voor hekklappen zorgden en de gelijkmaker kwam daardoor op het bord. Een beurt later waren 3 hits en een foutje in het Neptunus veld de oorzaak dat de thuisclub zelfs een 3-2 voorsprong nam.

Aaron de Groot werd naar de heuvel gedirigeerd. Hij kreeg de Brabanders op de knieën. Dit lukte zijn collega's beslist niet meer. Starter Stefan Iannelli, verleden week nog de grote man met een overwinnning op Pirates, kreeg een solo homerun van Gianison Boekhoudt te incasseren. (3-3) Het werd zijn einde. Coach Jeffrey Arends stuurde hierna vier werpers om het onheil te voorkomen maar door het gebrek aan controle lukte dat niet. Niet minder dan 10 vrije lopen zorgden telkens voor volle honken.

Neptunus was niet meer te stoppen. In een korte tijd scoorden zij maar liefst zevenmaal. In de laatste inning kwam er van allebei de teams nog een speler over de thuisplaat en zorgde voor een   4-11 einduitslag.

Gianison Boekhoudt was met vier uit vijf de beste slagman van de middag. In de laatste inning beklom hij de heuvel en zag een goed dubbelspel de wedstrijd na bijna drie en een half uur eindigen. Benjamin Dille zorgde aanvallend dat vier teamgenoten konden scoren.

Aanstaande donderdagavond, 19.30 uur, ontvangt Neptunus het Bussumse HCAW. Door een onverwachte nederlaag vandaag verloren zij de tweede plaats aan Pirates. Zaterdag is in het Gooi de tweede wedstrijd waarna zondag 16 augustus het drieluik eindigt in Rotterdam.