Van Barneveld viert in Berlijn eerste zege

21 March 2019, 23:44 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Raymond van Barneveld heeft eindelijk zijn eerste overwinning in de Premier League Darts binnengehaald. De 51-jarige Hagenaar, bezig aan zijn laatste seizoen, versloeg de Duitser Max Hopp in Berlijn met 7-3. 'Barney' had vier van zijn voorgaande zes partijen verloren, twee keer pakte hij een punt met een gelijkspel.

De Hagenaar liet Hopp van 4-1 terugkomen tot 4-3, maar sloeg daarna terug door de maximale score van 170 uit te gooien. Met vier punten staat Van Barneveld nog altijd onderaan, maar hij krijgt volgende week in Ahoy de kans om een langer verblijf in het toernooi af te dwingen. In het Rotterdamse sportpaleis staan de laatste twee speelavonden uit de eerste ronde op het programma. De nummer negen van de ranglijst valt dan af. Van Barneveld neemt het woensdag op tegen Daryl Gurney, een dag later op 'Judgement Night' treft hij wereldkampioen Michael van Gerwen.

''Als ik van Gurney win en daarna Michael pak, ga ik denk ik 'gewoon' verder'', zei Van Barneveld bij RTL7. ''Ik heb echt heel veel zin in Rotterdam.'' De Hagenaar heeft één punt minder dan de Engelsman Michael Smith, die voor zo'n 12.000 toeschouwers in de Mercedes-Benz Arena verloor van de Oostenrijker Mensur Suljovic (7-2). De grootste verrassing kwam op naam van Gurney, die erin slaagde om titelverdediger Van Gerwen diens tweede nederlaag te bezorgen: 7-5. De Noord-Ier kwam daardoor op zeven punten, evenveel als Welshman Gerwyn Price die moest buigen voor koploper Rob Cross (7-4). De Engelsman staat na zeven partijen bovenaan met elf punten, Van Gerwen volgt met negen.