Van Nistelrooij vindt dat PSV penalty tegen Sparta is onthouden

8 January 2023, 10:36 uur
Sport
mainImage
ANP
Ruud van Nistelrooij.

Ruud van Nistelrooij vindt dat PSV zaterdag in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-0) een strafschop had moeten krijgen. De trainer doelde daarmee op een moment tussen Sparta-verdediger Mica Pinto en PSV-verdediger Jordan Teze. "Dat VAR-moment is een penalty. In de herhaling zie je dat hij hem raakt", zei Van Nistelrooij tegen ESPN.

"Daarvan ben je dan afhankelijk. Als je daarvan afhankelijk bent, heb je het zelf niet goed gedaan. Dus daar moeten wij het niet in zoeken."

Sparta bleef in het Philips-stadion vrij eenvoudig op de been. Van Nistelrooij: "Zij verdedigden goed en compact en gaven weinig weg. Ons positiespel was niet goed genoeg. We creëerden te weinig." Halverwege de tweede helft haalde de coach van de Eindhovenaren middenvelder Joey Veerman naar de kant. De Volendammer was daar zichtbaar niet blij mee. Van Nistelrooij zei geen moeite te hebben met de teleurstelling van Veerman.

"Ik vind dat geen misbaar", sprak de coach, die dinsdag in het bekertoernooi al revanche kan nemen tegen Sparta. "Vandaag was het eerste kwartier echt goed, helaas konden we dat niet doortrekken. Al met al was het te weinig."


Door: ANP