Sport
mainImage
ANP
Thomas Verheydt.

Thomas Verheydt heeft ADO Den Haag een punt bezorgd in de wedstrijd tegen Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. De spits trok in Den Haag tot twee keer toe de stand gelijk: 2-2. Het duel moest op 11 maart na 25 minuten gestaakt worden vanwege een stroomstoring en werd dinsdagavond uitgespeeld.

Even leek het erop dat de wedstrijd wederom niet kon doorgaan vanwege stroomproblemen. Eén van de vier lichtmasten in het stadion viel tijdens de warming-up uit. Kort voor de aftrap floepten de lichten toch weer aan, waardoor de wedstrijd met enkele minuten vertraging kon worden hervat bij een voorsprong van 1-0 voor Jong PSV.

Verheydt schoot kort na rust de 1-1 binnen, maar Nigel Thomas zette Jong PSV na een individuele actie opnieuw op voorsprong. Dankzij de 29e competitietreffer van Verheydt hield ADO Den Haag toch een punt over aan de wedstrijd. In de blessuretijd was Ricardo Kishna nog dicht bij de 3-2 voor de thuisclub.

ADO heeft een periodetitel op zak en doet daarom na de reguliere competitie mee aan de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg van interim-trainer Giovanni Franken staat met 63 punten op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Koploper FC Emmen, al zeker van promotie, heeft 14 punten meer. Door het puntenverlies van ADO kan FC Volendam (71 punten) vrijdag tegen FC Den Bosch ook promotie naar de Eredivisie veiligstellen.