Veroordeelde Promes gaat bij United FC Dubai voetballen

5 September 2024, 08:26 uur
Sport
mainImage
ANP

Quincy Promes heeft een club gevonden in Dubai. De aanvaller gaat een contract voor een seizoen tekenen bij United FC Dubai, dat uitkomt op het tweede niveau van de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn nieuwe club kondigde op sociale media een grote transfer aan, met een foto van Promes. Eerder meldden Russische media al dat de Amsterdammer bij United FC Dubai zou gaan spelen.

Promes was transfervrij. Eind juni meldde Spartak Moskou dat het contract van de oud-speler van Ajax, FC Twente, Go Ahead Eagles en Sevilla was beëindigd. De vijftigvoudig Oranje-international is in Nederland twee keer veroordeeld. Hij kreeg zes jaar cel voor cocaïnehandel en anderhalf jaar cel voor het neersteken van zijn neef. Het OM wil dat hij die straf in Nederland uitzit en vroeg in maart aan Dubai om zijn uitlevering.

In februari was Promes met Spartak Moskou op trainingskamp en sindsdien mag hij de Verenigde Arabische Emiraten niet verlaten, in afwachting van een beslissing over mogelijke uitlevering. In het contract van Promes bij United FC Dubai is een opvallende clausule opgenomen. De aanvaller mag terugkeren naar Spartak Moskou als hij de Verenigde Arabische Emiraten mag verlaten.


Door: ANP