Verruiming kaartverkoop ADO Den Haag, ook zonder clubkaart welkom

10 January 2023, 15:00 uur
Sport
mainImage

De lokale driehoek (politie, Openbaar Ministerie en gemeente) heeft ingestemd met een verdere verruiming van kaartverkoop voor thuiswedstrijden van ADO Den Haag. Een clubkaart is niet langer meer een vereiste om een kaart voor een thuiswedstrijd aan te kunnen vragen.

"Dankzij constructief overleg, stappen die zijn gerealiseerd binnen de veiligheidsorganisatie en de implementatie van een nieuw ticketing- en registratiesysteem is deze verruiming mogelijk", schrijft de club op de eigen website. "ADO Den Haag en diverse nauw betrokkenen, waaronder supportersvereniging SVHB, gemeente en politie, hebben hard gewerkt aan het realiseren van deze verruiming."

Aankomende vrijdag speelt ADO Den Haag haar eerstvolgende thuiswedstrijd tegen MVV. Voor deze wedstrijd is de verruiming op kaartverkoop al van toepassing. "Met de nu aangekondigde verruiming mag iedereen weer een kaart aanschaffen voor thuiswedstrijden en zijn we gelukkig hard op weg naar normalisatie van maatregelen." Een nieuwe registratie en identificatie is wel nodig voordat je als supporter een kaart kunt aanschaffen.

Nieuw ticketingsysteem

Na de rellen bij de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior werd ADO verplicht om het veiligheidsbeleid te verbeteren. De verruiming is mede mogelijk geworden door het nieuwe ticketing- en registratiesysteem dat ADO sinds 1 januari gebruikt. “Helaas heeft ADO Den Haag de afgelopen twee seizoenen niet de service kunnen bieden die supporters bij het aankopen van tickets van ons mogen verwachten en verliep dit proces niet altijd vlekkeloos”, schrijft de club op de eigen website. Het nieuwe systeem Tymes4 is specifiek gemaakt voor het betaald voetbal en wordt al door veertien andere Nederlandse Betaald Voetbalorganisaties gebruikt.