Verstappen tweede in GP van Spanje achter Hamilton

16 August 2020, 16:55 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen is er niet in geslaagd het Formule 1-team van Mercedes voor de tweede race op rij in de Formule 1 te verrassen. De Limburger van Red Bull had in de Grote Prijs van Spanje geen bijzonder voordeel van de bandenstrategie en eindigde als tweede op gepaste afstand van Lewis Hamilton. De zesvoudig wereldkampioen reed in zijn Mercedes zelfs oppermachtig naar de zege, zijn 88e alweer.

Verstappen wist wel Valtteri Bottas voor te blijven. De Nederlander passeerde de Fin van Mercedes al direct na de start en nam meteen de positie in die hij tot het einde zou vasthouden. De stille hoop was dat Mercedes op snikhete circuit van Barcelona weer veel te lijden zou krijgen van bandenslijtage, zoals in de voorgaande races, maar met name Hamilton had op Circuit de Catalunya alles onder controle.

Niettemin noteerde Verstappen, die vorige week de race op Silverstone won, zijn vijfde podiumplek op rij. Hij verstevigde zijn tweede plek in het kampioenschap, maar zag koploper Hamilton, die voor de vierde keer won dit seizoen, wel verder uitlopen.


Door: ANP