Voetbalicoon Wim Jansen ontvangt postuum oeuvreprijs Eredivisie

29 August 2022, 20:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Wim Jansen krijgt postuum een oeuvreprijs voor zijn uitzonderlijke staat van dienst voor het Nederlandse voetbal. Jansen overleed begin dit jaar op 75-jarige leeftijd. Tijdens de uitreiking van de Eredivisie Awards, dinsdagavond in Utrecht, ontvangt de familie van de 65-voudig international van het Nederlands elftal de Eredivisie Oeuvre Award.

Jansen won met Feyenoord in 1970 de Europa Cup 1 en de wereldbeker voor clubs. Met Oranje bereikte hij de finale op de WK's van 1974 en 1978, maar daarin verloor de nationale ploeg van de gastlanden, respectievelijk West-Duitsland en Argentinië.

Vorig jaar werd bekend dat Jansen aan dementie leed. Enkele dagen na het overlijden van de voormalige topvoetballer klonk voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaalde voetbal een minuut applaus, als eerbetoon aan Jansen.

Vorig jaar kreeg Arjen Robben de eerste oeuvreprijs van de Eredivisie. Dinsdagavond worden in DeFabrique negen prijzen uitgereikt, onder meer voor de speler en het talent van het jaar in zowel de Eredivisie als de Vrouwen Eredivisie. Bij de mannen zijn Cody Gakpo, Noussair Mazraoui, Jurriën Timber en Luis Sinisterra genomineerd voor de prijs van speler van het jaar, bij de vrouwen zijn dat Renate Jansen, Fenna Kalma, Romée Leuchter en Victoria Pelova.

 


Door: ANP