23 October 2020, 21:33 uur
Sport
mainImage
ANP

De voetbalsters van Oranje hebben zonder problemen kwalificatie voor het EK van 2022 afgedwongen. Het Nederlands vrouwenelftal was in Groningen met 7-0 veel te sterk voor Estland.

Al na een kwartier was het duel eigenlijk al beslist door twee doelpunten van Danielle van de Donk. Bij de 1-0, in de zesde minuut, kopte ze fraai raak en bij de 2-0 trof ze van dichtbij doel. Halverwege de eerste helft maakte Jackie Groenen er met een bekeken schuiver 3-0 van, waarna Sherida Spitse nog voor rust een penalty benutte.

Na rust viel de productie even stil, maar halverwege de tweede helft tekende Groenen voor haar tweede doelpunt: 5-0. Verdediger Aniek Nouwen maakte er vervolgens met een geplaatste kopbal 6-0 van, waarna Katja Snoeijs de eindstand bepaalde.