Voormaliger ADO-vrijwilliger Tinus Schouten (77) overleden

14 November 2021, 11:39 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag
Tinus Schouten.

Bekende Hagenaar en voormalig jeugdteamleider Tinus Schouten is vrijdag 12 november 2021 overleden. Hij bereikte de leeftijd van 77 jaar. Ongeveer een half jaar geleden werd longkanker bij hem geconstateerd. Ondanks intensieve behandelingen, die hij daarna onderging, kreeg hij enkele weken geleden te horen, dat de artsen niets meer voor hem konden doen.

Tinus Schouten kwam als kaderlid van FC Den Haag in beeld, toen zijn zoon Frank (nu bekend zaakwaarnemer) in de jaren negentig teamleider werd van het tweede elftal van FC Den Haag. Tinus toonde zich een betrokken vader en trouwe volger van FC Den Haag en ADO en later ADO Den Haag. Ook werd hij destijds administratief medewerker bij de club.

Hij was ook actief betrokken bij een aantal evenementen, dat ADO Den Haag organiseerde in 2005 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Van 2000 tot 2007 was hij ook teammanager van ADO Den Haag onder 17 en onder 19, die werden getraind door Carlos Roeleveld. Tot zijn ziekte hem velde volgde hij vele jeugdwedstrijden op De Aftrap en wedstrijden van het eerste elftal in het Cars Jeans Stadion op de voet.