Sport
mainImage
Screenshot FOX
John Goossens: ''Ik maak te weinig minuten.''

John Goossens keek zondag na de nederlaag tegen FC Emmen (3-2) tijdens de nabeschouwing met Fox naar de monitor waarop de stand in de eredivisie te zien was en schudde zijn hoofd. ‘’Je ziet op welke positie we gestaan zouden kunnen hebben als we gewonnen hadden’’, zei hij tegen de verslaggever, ''gewoon in het linkerrijtje.’’

Nu was FC Emmen door de overwinning met ADO Den Haag op gelijke hoogte gekomen, rechts. ''Zuur’’, vond Goossens het, ''en wie rekent er nou op dat Jansen van die grote afstand raak schiet?’’ Niemand. Ook zijn medespelers niet, bleek later in het commentaarhokje.

‘’We hebben het de eerste helft natuurlijk vergooid’’, oordeelde Goossens eerlijk. ''Geen strijd, geen arbeid. Dat vonden de jongens zelf ook. En na rust – na die twee doelpunten – denk je en hoop je maar één ding, namelijk dat je er overheen gaat.’’ En dat komt die Jansen met dat schot. ''Zuur’’, herhaalde hij.

John Goossens was één van de twee doelpuntenmakers bij ADO Den Haag. Hij was in de 69e minuut ingebracht voor Danny Bakker en had 21 minuten om zich waar ta maken. Maar hij deed het meteen. Alle teleurstelling van de weinige speelminuten zaten in de aansluitende treffer van ADO. ''Ja, ik speel te weinig’’, gaf Goossens daarna ruiterlijk toe. ''Dat zal nu wel veranderen’’ prognosticeerde FOX.