Weghorst voorspelde winnende goal in appje aan zijn vriendin

16 June 2024, 17:31 uur
Sport
mainImage
ANP

Wout Weghorst redde het Nederlands elftal op het EK in Duitsland met een late goal tegen Polen. "Ik kan je de appjes laten zien. Ik liet het mijn vriendin vanochtend al weten. Het wordt 1-1 en 20 minuten voor het einde maak ik de 2-1. Het werd iets later, maar ik wist het. Ik visualiseerde het", zei hij kort na de wedstrijd in Hamburg tegen de NOS.

"Goed beginnen is zo belangrijk. Mijn rol is duidelijk en als ik dan inval, moet ik er maximaal zijn voor het team. Dat ik dan scoor, is een droomscenario. Ik ben heel blij, het is onbeschrijflijk", aldus de spits van Oranje, die zijn doelpunt maakte toen hij ongeveer twee minuten in het veld stond. "Het gevoel is goed bij ons allemaal. Dit is een goed begin. We zijn er klaar voor om geschiedenis te schrijven."

Weghorst scoorde op aangeven van Nathan Aké, die ook al de gelijkmaker van Cody Gakpo voorbereidde. "Ik zag de bal komen. Soms voel je het moment, dan zit je in de flow", zei de spits die als laatste van alle Nederlandse spelers het slecht bespeelbare veld van het Volksparkstadion in Hamburg verliet.

De 31-jarige Weghorst liet zich uitgebreid toejuichen door de Nederlandse fans, die zijn naam bleven scanderen. "Dat ik dit mag beleven, dat is geweldig", zei de spits. "Dit vergeet ik nooit meer."


Door: ANP