Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerder Teekens naar podium

Zoetermeerder Teekens naar podium

mainImage

Normaal gesproken teamgenoten in de Supercar Challenge reden Maxime Oosten uit Beetsterzwaag en Milan Teekens uit Zoetermeer afgelopen weekeinde voor het eerst tegen elkaar. Tijdens de eerste ronde van de nieuwe Mazda MX-5 Cup in Zandvoort bewezen de twee snelheidsduivels ook solo erg snel te zijn. Tijdens de Jumbo Racedagen met Max Verstappen reed Maxime ten overstaan van 100.000 man publiek knap naar de derde en tweede plaats in de Junior-klasse, Milan werd vierde en derde en behaalde zo dus een podiumplek.

Tijdens de Jumbo Racedagen zaten er maar liefst 100.000 mensen op de tribunes en in de duinen. "Tijdens het racen ben je alleen maar voor je aan het kijken, maar als je gefinisht bent, kijk je wat meer om je heen. Dan denk je wel: mooi dat je hier mag racen. Mooi dat er zoveel mensen zijn. Ik heb Verstappen wel gezien voordat we het podium opkwamen voor de prijsuitreiking, maar ik heb hem helaas niet gesproken", aldus de zestienjarige Teekens.

Voor Teekens was het een lastige eerste ronde van de Mazda MX-5 Cup. Hij moest vrijdag, de eerste dag van het raceweekeinde, zijn examen Engels mavo maken. "Daarom kon ik me niet kwalificeren. Ik moest daardoor als twintigste en laatste starten. Tijdens de eerste race ben ik naar de twaalfde plek algemeen gereden. Dat was wel oké. Daarmee was ik vierde van de Junioren. In race twee moest ik weer als twintigste starten en werd ik elfde algemeen en derde bij de Junioren. Het was mooi om toch nog een podiumplaats mee te pakken in een weekend dat niet lekker begon."

De twee coureurs, die normaal gesproken een BMW Silhouette delen in de Supercar Challenge, waren erg te spreken over de Mazda Mx-5. Maxime: Teekens: "Ik moet nog een beter gevoel voor de auto krijgen. Het is heel veel met slipstreamen racen, hartstikke leuk om naast de Supercar Challenge te doen. Het is heel erg close racen, een beetje vergelijkbaar met karten."

Over twee weken volgt op het circuit van Zolder de tweede ronde van de Mazda MX-5 Cup én de Supercar Challenge.