22 Zoetermeerse gedichtjes op telefooncentrale Forum

mainImage
22 Zoetermeerse gedichtjes op telefooncentrale Forum

Twintig Zoetermeerse woordkunstenaars hebben in augustus in totaal 22 gedichten ingestuurd voor de gedichtenwedstrijd ‘Poëtisch wachten’. De gedichtjes zijn binnenkort te beluisteren via de telefooncentrale van het Forum, de hoofdvestiging van organisator Bibliotheek Zoetermeer.

Natuurlijk wil de Bibliotheek niemand graag laten wachten aan de telefoon. Maar als het dan tóch gebeurt, vond medewerkster Jorien Cohen Stuart, dan moet het de moeite waard zijn. Geen suffe wachtmuziekjes dus. In plaats daarvan echt Zoetermeers poëziewerk; korte gedichtjes over alles wat maar bij je op kan komen tijdens het wachten.

Twintig Zoetermeerders maakten van de gelegenheid gebruik om hun dichterlijk talent te demonstreren. Alle gedichtjes zijn beoordeeld door Stadsdichter Robbert Roos en Jacqueline van Zwieteren van ‘Het verhaal achter’.

'De gedichtjes zijn zó geslaagd, dat ze allen gekozen zijn voor de telefooncentrale. Acteur Milan van Weelden en Jorien Cohen Stuart zullen de gedichten inspreken, waarna ze op korte termijn te beluisteren zijn als je het Forum belt – vooropgesteld dat je moet wachten.

Onder alle inzendingen is een Weekendje-weg cadeaubon van 50 euro verloot. De gelukkige winnaar is Patrick Boreel die het volgende gedichtje had ingestuurd.

Leven, jagen, jachten,
Verdwalen in gedachten,
Zwart-grijs-wit,
Who gives a shit,
GEEN leven zonder wachten

Foto: Jorien Cohen Stuart aan de telefoon in het Forum.


Foto: Digitaal Dagblad