7,3 procent stapt over naar andere zorgverzekeraar

mainImage
7,3 procent stapt over naar andere zorgverzekeraar

7,3 procent van de Nederlanders met een zorgverzekering wisselt in 2019 van zorgverzekeraar. Het gaat om 1,25 miljoen verzekerden, een recordaantal. Dit blijkt uit een onderzoek van Zorgwijzer onder 2.500 respondenten.

Begin dit jaar stapten 1,06 miljoen mensen over van zorgverzekering, blijkt uit definitieve cijfers van Vektis. In 2019 wordt dus een forse toename verwacht.

Collectieve zorgverzekering ingeperkt
Volgens Zorgwijzer wordt het aanbod collectieve zorgverzekeringen steeds kleiner. In 2019 stoppen twee grote zorgverzekeraars in een aantal gemeenten met het aanbieden van de minimapolis voor mensen met een smalle beurs. Ook worden bepaalde collectieven geschrapt, waaronder het zorgcollectief van FNV en Menzis, waar tienduizenden klanten bij zijn aangesloten. Het verdwijnen van de collectieven zorgt voor een toename in het aantal overstappers.

Nog ooit overgestapt
Opvallend is dat bijna twee derde van de Nederlanders nog nooit is overgestapt van zorgverzekering. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat men tevreden is over de prijs-kwaliteit of omdat men via de werkgever een collectiviteitskorting ontvangt. Maar er zijn ook mensen die een andere verzekeraar dan hun eigen niet vertrouwen.

Desondanks valt er in veel gevallen wat te besparen. Sterker nog, de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) rekenden uit dat 75 procent van de Nederlanders onnodig duur is verzekerd.

In november en december is het weer mogelijk om verzekeringsmaatschappijen te vergelijken en een andere zorgverzekering af te sluiten.

Bron: Zorgwijzer.nl


Foto: Digitaal Dagblad