Acties voor schoner Noord Aa

mainImage
Acties voor schoner Noord Aa

Het gemeenteproject 'Schoon is gewoon' organiseert voor deze maand diverse acties bij het Noord Aa. Op vrijdag 24 augustus maken twee Trashure Hunters samen met kinderen kunstwerken van afval, meldt de gemeente. Kinderen zijn tussen 14:00 en 18:00 uur welkom om deel te nemen. Het doel is om hen spelenderwijs te leren wat er in de natuur thuis hoort en wat niet.

Op zondagmiddag 26 augustus tussen 13:00 en 17.00 uur zijn de Afvalbutlers er met de 'Te land, ter zee...'-actie. Tijdens deze actie worden samen met andere watergebruikers het strand en de Zoetermeerse Plas gereinigd. De Trashure Hunt start bij restaurant De Beren. Het is ook mogelijk om bootje te varen.

Met deze acties wil 'Schoon is gewoon' zorgen voor een schonere stad, waarin iedereen zich veilig en prettig voelt en waarbij er geen (of veel minder) zwerfafval het straatbeeld siert. Aanmelden voor één of allebei de acties kan via [email protected]

Blauwalg


Deze zomervakantie zijn het Noord Aa en de Zoetermeerse Plas al geregeld in het lokale nieuws geweest vanwege de blauwalgproblemen en nieuwe maatregelen die worden genomen.

Fotobron: gemeente Zoetermeer.


Foto: Digitaal Dagblad