Al veel afspraken voor Zelfbrengdepot Zoetermeer

20 April 2020, 15:37 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Het zelfbrengdepot aan de Argonstraat in Zoetermeer is per 17 april weer opengesteld door de gemeente en sinds 16 april kan er telefonisch een afspraak worden gemaakt voor een bezoek. Dat heeft in korte tijd geresulteerd in veel afspraken door mensen die hun grofvuil kwijt willen. Op donderdag en vrijdag zijn er in totaal ongeveer 340 afspraken gemaakt, zo laat de gemeente Zoetermeer weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.

De vraag is of de heropening in ieders behoefte kan voorzien en hoe lang er gewacht dient te worden. Zoetermeerders uitten na de bekendmaking van de heropening via www.zoetermeersdagblad.nl wel wat kritiek. De telefonische wachttijden zouden te lang zijn en de eerstvolgende mogelijkheid om langs te gaan bij het depot met twee weken te lang.

Eenmaal een afspraak gemaakt, dient men zich bij het depot aan strikte regels te houden. Zo mag er maximaal twee kubieke meter aan grofvuil worden aangeboden en er geldt een maximum van twee personen per auto. Het terrein is alleen toegankelijk op het afgesproken tijdstip. Wagens worden op kenteken gecheckt bij de ingang.