Alfrink haalt geld op voor goed doel tijdens Lichtjesavond

mainImage
Alfrink haalt geld op voor goed doel tijdens Lichtjesavond

Bij het Alfrink College vond afgelopen maandag weer de traditionele Lichtjesavond plaats. De middelbare school zamelt daarbij altijd geld in voor een goed doel en dit jaar is dat de Stichting Kafountine in Senegal. Zij zetten zich in om meisjes naar de school Satang Jabang aldaar te laten gaan. Leerlingen en medewerkers haalden met 5100 euro al een fiks startbedrag op. In de rest van het schooljaar probeert het Alfrink dat bedrag zoveel mogelijk op te schroeven.

Naast het goede doel stond de Lichtjesavond in het teken van een gezellig samenzijn. De avond startte met een kerkdienst onder leiding van diaken Ronald van Berkel in de aula van de school. Onder het genot van een kopje erwtensoep en een broodje werd de avond daarna geopend door rector Gisela Assenberg. Daarna stroomde het schoolgebouw vol met mensen die genoten van de schoolband en het kerstkoor en de lekkernijen die de leerlingen hadden bereid, zoals cake en taartjes, en de bingo.

In de gymzalen was voor een klein bedrag de nodige sportieve uitdaging te vinden voor jong en oud. De oudervereniging beloonde goede initiatieven van leerlingen met een geldbedrag voor het goede doel en een oorkonde voor deze leerlingen. En ook de boeken – en speelgoedmarkt, met de kerstmuts als zeer populair item, mocht niet ontbreken.


Foto: Digitaal Dagblad