ANWB waarschuwt automobilisten

mainImage
ANWB waarschuwt automobilisten

De regio's midden en zuid beginnen vrijdag hun weekje herfstvakantie en dat betekent een drukke avondspits, verwacht de ANWB. De eerste files ontstaan al rond 13:00 uur. De grootste knelpunten zijn de A1 Apeldoorn - Hengelo, A12 Utrecht - Arnhem, A28 Utrecht - Zwolle en de A50 Apeldoorn - Arnhem - Eindhoven. De ANWB denkt dat na 19:00 uur de verkeersproblemen zijn opgelost.

Op Schiphol wordt het ook druk. Een groot aantal vakantiegangers gaat op reis. Reizigers moeten daarom rekening houden met volle vertrekhallen en lange wachttijden voor de check-in balies en paspoortcontrole.

Wie met de auto langs of in Brussel rijdt, krijgt het advies zijn auto vooraf te registreren op de speciale website van het Gewest Brussel (https://lez.brussels/nl). In een groot deel van de Belgische hoofdstad geldt een milieu- of lage emissiezone. Wie niet is geregistreerd, riskeert een boete van 150 euro, ongeacht of de auto nu wel of niet aan de milieuvoorwaarden voldoet. De registratie is gratis en is drie jaar geldig. (ANP)


Foto: Digitaal Dagblad