Aptroot: Overschrijding geluidsnorm hardcorefeest

13 January 2020, 09:01 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad
Het SilverDome in Zoetermeer.

Bij het hardcorefeest Frenchcore Worldwide dat op 28 en 29 december plaatsvond in het SilverDome zijn de geluidsnormen overschreden. Dit heeft burgemeester Charlie Aptroot laten weten. Lijst Hilbrand Nawijn had aan het college schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

 

"Tijdens, maar ook na, het evenement zijn veel meldingen over geluidsoverlast uit de omgeving ontvangen. Ook op andere manieren, zoals via sociale media, hebben inwoners hun ongenoegen geuit. De resultaten van de metingen van de milieudienst wijzen uit dat er inderdaad sprake is geweest van een overschrijding van de geluidsnormen", aldus Aptroot. "De milieudienst zal vervolgacties in het kader van handhaving nemen."

Nieuwe evenementen
Inmiddels heeft de organisator van het evenement 'Vive le Frenchcore' een aanvraag ingediend voor een nieuw evenement op 7 maart 2020 in het SilverDome. "Deze nieuwe aanvraag wordt zeer kritisch beoordeeld mede op basis van de evaluatie van eerdere door hem georganiseerde evenementen, waaronder het laatste." 

Aptroot laat weten dat er voor het evenement van eind december 2019 wel gewoon een vergunning was verleend, te weten op 11 oktober 2019.