mainImage

Architectuur Ommetjes Zoetermeer gelanceerd

18 oktober 2019, 11:45 uur
Algemeen

In Zoetermeer valt op het gebied van stedenbouw en architectuur veel te ontdekken. Dat kan vanaf donderdag 17 oktober op een heel avontuurlijke en sportieve manier. Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft drie wandelkaarten, met elk twee Architectuur Ommetjes van maximaal 5 kilometer, laten maken waarvan vandaag de eerste exemplaren zijn uitgereikt aan wethouder Robin Paalvast. De wandelkaarten zijn gratis verkrijgbaar in het Forum, bij de Zoetermeerse hotels en bij het kantoor van Floravontuur Promotie Zoetermeer aan de Eerste Stationsstraat 97.

Zoetermeer heeft sinds de jaren zestig een explosieve groei doorgemaakt, die ervoor heeft gezorgd dat er een enorme impuls is gegeven aan de architectuur en stedenbouw van Zoetermeer. Deze grote variatie in bouwtrends maakt de stad interessant, avontuurlijk en het ontdekken waard.

De komende jaren wordt een serie van in totaal negen wandelkaarten ontwikkeld, de zogenaamde Architectuur Ommetjes. Vanmiddag heeft Ruud Steggerda,  directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer, de eerste Architectuur Ommetjes Dorpsstraat & Dorp, Palenstein & Driemanspolder en Meerzicht, uitgereikt aan wethouder Robin Paalvast. De wethouder noemde Zoetermeer een openluchtmuseum voor architectuur.

ONC-leerlingen
Na de overhandiging van de eerste exemplaren hebben de wethouder, Floravontuur Promotie Zoetermeer directeur Ruud Steggerda én de leerlingen van 5 VWO van het Oranje Nassau College onder leiding van Simone Langeveld een deel van één van de wandelingen gelopen. Simone Langeveld heeft de wandelingen in opdracht van Floravontuur Promotie Zoetermeer ontwikkeld.

De routes zijn ook begaanbaar voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.