Asbest gevonden bij woningen in centrum Zoetermeer

14 January 2020, 13:55 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Bij woningen aan de Italiëlaan, in het centrum van Zoetermeer, is asbest ontdekt. De stof zit in de gevelbeplating op de balkons van de appartementen en bewoners hebben inmiddels bezoek gehad van medewerkers van Dura Vermeer die de aanwezigheid van asbest hebben vastgesteld. Woningcorporatie Mooiland laat aan www.zoetermeersdagblad.nl weten dat het gaat om alle 61 woningen in het pand. 

 

De vraag is waarom dit niet eerder is medegedeeld aan de bewoners. "Wij waren al op de hoogte van asbest in de gevelbeplating", reageert Mooiland tegen www.zoetermeersdagblad.nl. "Dat is uit eerdere rapporten al naar voren gekomen. Op dit moment zijn wij bezig met de voorbereidingen van een onderhoudsproject in dit complex. Wij laten dan altijd nieuwe rapportages maken." 

Gevaar voor gezondheid
Uit dit rapport en de eerdere rapporten blijkt volgens Mooiland dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. "Alleen als we werkzaamheden zouden gaan verrichten aan de gevelkozijnen moeten we maatregelen nemen. Hier was in het verleden en is nu geen sprake van."

Mooiland rept echter met geen woord over het feit dat mensen misschien zelf met werkzaamheden aan de slag hadden kunnen gaan. De woningcorporatie zegt verder dat het geen kwaad kan om de gevelplaten schoon te maken en dat het zelf 'niets verkeerds of niets goed gedaan' heeft in deze kwestie.