mainImage

Baltovenaar Soufiane Touzani bij FC Zoetermeer

17 december 2019, 10:23 uur
Algemeen

Het jeugdteam JO13-3 van FC Zoetermeer had afgelopen zaterdag een bijzondere gast langs de zijlijn staan. Niemand minder dan Soufiane Touzani, één van 's werelds beste freestylevoetballers en bekend van het tv-priogramma Tiki Taka Touzani, bracht een bezoek aan de voetbalvereniging in Rokkeveen. Touzani bleek opnames te komen maken voor een programma op zijn YouTube-kanaal waarbij de technicus bij een team langsgaat om deze voor één wedstrijd te coachen. Nu wierp Touzani zich eenmalig op als coach van JO13-3, dat in de najaarscompetitie nog geen wedstrijd won.

 

Toen het eenmaal tot de jongens doorgedrongen was dat deze grootheid speciaal voor hen naar FC Zoetermeer was gekomen, straalden ze van oor tot oor. Ook alle andere voetballers én ouders hadden snel in de gaten dat Touzani er was. Er werden volop foto’s, filmpjes en selfies gemaakt en het was een drukte van jewelste in en om de kantine van FC Zoetermeer.

Nadat de 13-3 de wedstrijdopstelling te horen had gekregen, liepen ze trots het veld op. Ondanks de spanning streden de boys voor wat ze waard waren. DWO won echter met 3-6. Desondanks hadden de spelertjes de ervaring van hun leven. De datum waarop de beelden op TouzaniTV te zien zullen zijn is nog niet bekend.