Banenmarkt zorgt voor blije gezichten

mainImage
Banenmarkt zorgt voor blije gezichten

Bij Ter Zake Het Ondernemershuis in Zoetermeer vond afgelopen vrijdag de Banenmarkt Transport & Logistiek plaats, met als doel om werkgevers en werkzoekenden binnen deze branche aan elkaar te koppelen. Ongeveer honderd belangstellenden namen een kijkje aan de Markt 3 en vele cv's gingen over en weer.

,,Er is een groot tekort aan arbeidskrachten in deze sector en we hebben dan ook veel vacatures van werkgevers gekregen," zegt Paul van der Burg, accountmanager van het WerkgeversServicepunt Zuid-Holland Centraal. Zo ontstond het idee om iedereen die ingeschreven staat bij de gemeente en het UWV uit te nodigen hiervoor. We hebben het voor de verandering een keer buiten gedaan."

Groot bereik


Werkgevers Toolstation, VL Mail Service/DHL Parcels, Insituform, BS Scholten, Mediq, Nedcargo, Luiten, Drake & Farell, Rexel en opleiders EVO Fenedex en het Leerwerkloket stonden opgesteld met kraampjes. Zo'n honderd mensen kwamen langs. ,,In gesprekken die bedrijven met kandidaten voeren, gaat doorgaans veel tijd zitten met uitnodigen en de personen op kantoor laten komen. Nu heb je in twee uur tijd dertig, veertig man gesproken. Je bereikt in korte tijd heel veel mensen, dat is het grootste voordeel," aldus Van der Burg tegen www.zoetermeersdagblad.nl.

Lady-Gifty Kwayissi was aanwezig namens werkgever Toolstation, een Brits warehouse dat sinds 2006 in Nederland zit en gaat uitbreiden met een pand in Bleiswijk (Bleizo). ,,We zoeken zo'n dertig nieuwe magazijnmedewerkers. Gemeente Zoetermeer legde contact met ons om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen qua re-integratie. Een banenmarkt zoals deze is perfect om ons bedrijf te laten zien en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Ik heb iets van 20, 25 inschrijvingen. Als er een paar goede kandidaten tussen zitten, ben ik zeker blij."De werkzoekende Jurrien uit Delft en Ali (Den Haag) kwamen elkaar toevallig tegen op de banenmarkt. De twee waren in het verleden collega's bij een bezorgbedrijf. ,,Wij willen verder de transport en logistiek in," zegt Jurrien. ,,Ik was vorige week ook op een banenmarkt en toen werd ik hierover getipt. Ik kreeg een uitnodiging en werd zeker drie keer teruggebeld of ik wel zou komen." Ali: ,,Ik werd de avond hiervoor om 20:30 uur nog gebeld."

Meteen contact


Wat spreekt hen zo aan in deze banenmarkt? ,,Je kunt vragen stellen en zien wat de bedrijven hebben en bieden. Het is meteen een kennismaking. Dat is fijn. Je hebt direct contact met verschillende werkgevers, dat is heel mooi. Als je sollicitaties stuurt, ben je één van de velen, nu hebben ze meer een beeld van je," aldus Jurrien. Ali, voor wie dit de eerste banenmarkt was, hoopt dat dit bezoek hem wat oplevert. ,,Ik heb hier wel wat interessante dingen gezien, zoals Mediq en BS Scholten. Het is vooral belangrijk dat er doorgroeimogelijkheden zijn."

Manager van Ter Zake Het Ondernemershuis, Lison de Beer, liep ook enthousiast rond. ,,Dit is een heel leuke opzet!" WerkgeversServicepunt-accountant Gregor Goedhart onderstreepte de woorden van zijn collega. ,,Werkgevers vinden dit heel fijn omdat ze zelf geen of minder vacatures hoeven te regelen en werkzoekenden in de desbetreffende branche treffen hier ineens veel bedrijven. Deze banenmarkt is fantastisch."

Foto: Lady-Gifty Kwayissi van Toolstation (links), accountmanager WSP ZHC Paul van der Burg en accountmanager Anouchka Badloe.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad