BBQ-tips in magazine PLUS Verheul

mainImage
BBQ-tips in magazine PLUS Verheul

Barbecue-liefhebbers opgelet! In de nieuwe editie van het PLUS-magazine GENIETEN van mei/juni 2018 vind je een uitgebreid BBQ-dossier boordevol tips voor jouw culinaire lente en zomer. Bram van de Vuurst, Head Grill Master van Weber, deelt op de pagina's 32 tot en met 37 zijn tips over hoe je het beste vlees, vis en groente grilt en ze eenvoudig op smaak brengt. Verder geeft kok en schrijfster Madame Charlotte vier praktische tips. GENIETEN is gratis verkrijgbaar bij de PLUS Verheul in Benthuizen, nabij Zoetermeer. Hierbij alvast een tipje van de sluier.

Voordat je begint 


,,Geef je briketten of kooltjes de tijd om lekker op te warmen, dan heb jij de tijd om een leuk muziekje uit te zoeken," benadrukt Van de Vuurst het belang van een gedegen voorbereiding. ,,Gebruik een brikettenstarter met kolen en/of briketten, zet de BBQ goed warm en laat de kolen wit worden. Roken doet een BBQ alleen als je rookhout toevoegt." Andere tip die valt te lezen in het tijdschrift: gebruik vooral GEEN spiritus. ,,Het is gevaarlijk, gaat niet echt sneller en het geeft een nare smaak aan het vlees of de vis." Van de Vuurst raadt verder aan om vlees/vis niet van tevoren uit de koelkast te halen. ,,Dat is niet nodig."

Recepten


Weten wat het verschil is tussen direct en indirect grillen? Van de Vuurst legt het allemaal uit. Ook geeft hij zijn recepten voor onder meer blonde d'aquitaine hamburgers, gepekelde speklappen, spicy zalmfilet, omegabaarsfilet en de perfecte groentespies. Hieronder de beschrijving van de spicy zalm:

,,Dep de zalmfilet (met huid) droog met keukenpapier. Marineer de zalm door hem in te wrijven met een mengsel van sambal, limoensap en arachideolie. Gebruik 500 gram zalm, 1,5 theelepel sambal en 1,5 eetlepel olie en wat limoensap. Meng dit door elkaar en marineer de zalm erin. Laat de zalm 10-20 minuten marineren. Bestrijk de huidzijde van de zalm extra met olie en gril de zalm op een vrij hete BBQ. Rooster eerst de roze kant van de filet en vervolgens de huidkant in 6-8 minuten gaar."

Tips voor smaak


Ook mensen die op zoek zijn naar tips om de smaak van hun vlees- en visproducten te versterken, is deze editie van GENIETEN een zeer handig naslagwerk. Marinades, rubs en de glaze-saus komen voorbij, alsmede groente- en fruittips. Wat te denken van bijvoorbeeld druivenspiesjes, pikante ananas en gegrilde watermeloensteaks? Als bonus zijn er voor de toetjesliefhebbers nog drie extra tips en ook het schoonmaken van de BBQ komt aan bod. Kortom: dit BBQ-dossier verschaft jou boordevol inspiratie waar je tot in lengte van jaren plezier aan beleeft.

Meer BBQ-inspiratie vind je op plus.nl/bbq of ga langs bij PLUS Verheul aan het Prins Willem-Alexanderplein 7 in Benthuizen.


| Foto: Digitaal Dagblad.