Bekersprookje MHCZ duurt voort, loting bekend

mainImage
Bekersprookje MHCZ duurt voort, loting bekend

De Zoetermeerse hockeymannen van MHCZ zorgden gisteravond voor een nieuwe bekerstunt in de Gold Cup. De eersteklasser, die eerder dit seizoen al verrassend afrekende met Victoria, versloeg op eigen veld overgangsklasser Leonidas: 2-1.

Na een 0-1 achterstand uit een rake strafcorner, ging MHCZ in de slotfase alles of niets spelen. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Wouter Vink en zelfs nog een winnende treffer van Jeroen Groenheijde (strafbal), die vanwege hamstringklachten nog een vraagteken was voor aanvang van het duel.

Leonidas kreeg in de slotminuten nog twee strafcorners en het wisselde de keeper in voor een veldspeler om extra druk te zetten, maar de Rotterdammers zouden niet meer scoren.

In de derde ronde van het bekertoernooi wacht nu Cartouche, zo heeft de loting in Utrecht vanochtend bepaald. Die wedstrijd is donderdag 1 november (20:30 uur). Het andere duel in de regio Zuid-West gaat tussen IJsseloever en Klein Zwitserland.

Volledige loting:


Regio Noord-Oost

Schaerweijde H1 – Almere H1
Groningen H1 – Laren H1*

Regio Zuid-Oost

Zwart-Wit H1 – Tilburg H1
Were Di H1 – Den Bosch H1

Regio Zuid-West

IJsseloever H1 – Klein Zwitserland H1
Zoetermeer H1 – Cartouche H1

Regio Noord-West

Qui Vive H1 – Amsterdam H1
Hurley H1 – Pinoké H1
*Volgens de reglementen speelt het laagst spelende team (in de reguliere competitie) thuis. Deze wedstrijd is na de loting omgedraaid.


Foto: Digitaal Dagblad