mainImage

Belangrijke avond voor bewoners van Buytenwegh

4 maart 2020, 10:25 uur
Algemeen

Op woensdag 11 maart is er een wijkveiligheidsavond voor bewoners van de wijk Buytenwegh. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij IKC De Klimboom aan de Nesciohove 105-107 en duurt tot circa 21.15 uur. De burgemeester, wijkwethouder Jakobien Groeneveld, de politie en handhavers zijn dan aanwezig om met de aanwezigen te praten over diverse veiligheidsthema's, zoals inbraakpreventie en brandveiligheid.

Ondermijning
Een nieuw thema op de veiligheidsavonden dit jaar is ondermijning. Denk hierbij aan witwassen, drugshandel of arbeidsuitbuiting. Hoe kunt u de signalen herkennen? Wat zijn de gevaren voor uw buurt en wat doet u bij vermoedens?

Demonstratie Vlam in de Pan
Tijdens de inloop en het interactieve gedeelte geeft de brandweer een demonstratie 'vlam in de pan'. Hierbij kunt u zelf ervaren wat er gebeurt als er een vlam in de pan komt en hoe u dan veilig moet handelen.

Hennepcontainer
Hoe herkent u een illegale hennepkwekerij in uw buurt? En wat doet u bij vermoedens? Op deze avond is Stedin aanwezig met een zogenoemde hennepcontainer. U kunt zien hoe een hennepkwekerij er uit ziet en hoe brandgevaarlijk deze kan zijn. Hennepkwekerijen zijn vaak goed verstopt in woonhuizen. Door illegale aftakkingen en overbelasting van elektriciteitskabels bestaat een groot risico op woningbranden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via [email protected], onder vermelding van wijkveiligheidsavond Buytenwegh. Geef hierbij uw naam, adres, postcode, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt door.

Programma
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Welkom door de wijkregisseur
19.35 uur: Burgemeester Aptroot aan het woord
19.50 uur: Thema Ondermijning
20.05 uur: Interactieve tafels (burgemeester, wijkwethouder, politie, brandweer, handhaving, ondermijning)
20.45 uur: Gezamenlijke terugkoppeling
21.00 uur: Afsluiting
21.15 uur: Gezamenlijk drankje


Foto: Wijkagent Buytenwegh