Belangrijke info over spoedzorg in Zoetermeer

2 April 2020, 08:15 uur
Algemeen
mainImage
ANP

Vanwege de risico’s op verspreiding van het coronavirus hebben de huisartsen en apothekers in Zoetermeer een aangepaste werkwijze afgesproken voor de spoedzorg en coronazorg.

In het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde is vanaf vandaag het Coronacentrum gevestigd. Dit centrum is bedoeld voor het beoordelen van patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Patiënten kunnen alleen door hun huisarts of de dienstdoende huisarts van de Huisartsenpost naar het Coronacentrum worden verwezen. Zelf bellen naar het Coronacentrum of er zonder afspraak binnen lopen is NIET mogelijk. De oproep aan patiënten is daarom:

Bel als u zich niet goed voelt en denkt dat u besmet bent met het coronavirus altijd eerst met uw huisarts (overdag) of de huisartsenpost (avond, nacht, weekend). Ga NOOIT zomaar naar de huisartsenpraktijk, de huisartsenpost of het coronacentrum toe. Zo helpt u ons om het aantal besmettingen met het coronavirus in Zoetermeer te beperken.

Tijdelijk ander adres Huisartsenpost en Dienstapotheek
De Huisartsenpost en de Dienstapotheek Zoetermeer zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk verhuisd. Patiënten kunnen voor huisartsenzorg en spoedmedicatie buiten kantooruren vanaf 19 maart 17.00 uur terecht in Gezondheidscentrum Seghwaert.

Adres:
Parkdreef 350
2724 EZ Zoetermeer

Huisarts of medicatie nodig ’s avonds, ’s nachts en in het weekend
Ga niet zonder afspraak naar de Huisartsenpost en ga alleen voor spoedmedicatie naar de Dienstapotheek.

Als een patiënt vanwege andere klachten die niet door het coronavirus veroorzaakt lijken te worden buiten kantooruren met spoed een huisarts nodig heeft, belt hij net als anders met de Huisartsenpost Zoetermeer (HAP): 079-343 16 00. Krijgt een patiënt medicatie voorgeschreven die hij snel moet innemen, dan kan hij terecht bij de Dienstapotheek (DAP): 079-331 91 92.

De wachttijden aan de telefoon zijn nu vaak langer dan normaal. De verchillende medische posten en diensten vragen om begrip en doen hun best om alle telefoontjes zorgvuldig en zo snel mogelijk af te handelen. Spoedgevallen handelen zij met voorrang af.