Beter mobiel bereik Oosterheem en Noordhove lijkt in zicht

mainImage
Beter mobiel bereik Oosterheem en Noordhove lijkt in zicht

Beter mobiel bereik in Noordhove en Oosterheem lijkt aanstaande. Provider Vodafone gaat de bereikbaarheid van zijn mobiele netwerk in die Zoetermeerse wijken verbeteren, laat VVD Zoetermeer weten. Volgens de partij komt er op korte termijn een tijdelijke zendmast om de problemen om te lossen.

De gebrekkige ontvangst in Oosterheem en Noordhove is al geruime tijd een stokpaardje van de VVD. Raadslid Jeffrey van Gils is dan ook blij met de maatregelen. ,,De VVD probeert al ruim anderhalf jaar voor elkaar te krijgen dat het slechte mobiele bereik wordt opgelost, dat begint nu zijn vruchten af te werpen."

In 2016 opende de VVD al een meldpunt om de vele klachten te bundelen en vroeg het college om met de providers in gesprek te gaan. Vodafone en KPN gaven toen aan hun netwerk te willen verbeteren. Inmiddels heeft Vodafone de vergunning binnen om een tijdelijke zendmast te bouwen en is er op hoofdlijnen een overeenkomst met de gemeente over de locatie. Ook voor de permanente zendmast is de vergunning al door de gemeente afgegeven.

[caption id="attachment_51478" align="alignnone" width="900"] Foto: de VVD-fractie, met helemaal rechts Jeffrey van Gils, tevens inwoner van Oosterheem.[/caption]

KPN wilde eerder al op een bestaand gebouw een antenne plaatsen, dit gebouw bleek toen echter niet geschikt. Zij hebben nu een andere plek op het oog en zijn daarover in onderhandeling.

De VVD is content met de voortgang. ,,Het is belangrijk dat iedereen bereikbaar is, zeker nu steeds minder mensen een vaste telefoon hebben, er meer thuis wordt gewerkt en er veel bedrijven in Oosterheem gevestigd zijn," besluit Van Gils.


Foto: Digitaal Dagblad