Bettine Vriesekoop bezoekt Taverzo (bekijk de foto's!)

mainImage
Bettine Vriesekoop bezoekt Taverzo (bekijk de foto's!)

Bettine Vriesekoop bracht vanochtend een bezoek aan tafeltennisvereniging Taverzo in verband met de start van de maandageditie van het ouderentafeltennis bij de club. In de sporthal aan het Willem-Alexanderplantsoen (Driemanspolder) vertelde de drievoudig olympiër en meervoudig Europees en nationaal kampioen wat over haar eigen carrière en aansluitend verzorgde ze een demonstratietraining om de aanwezigen op weg te helpen en te enthousiasmeren.

Erelid Fred Versluis, die op zijn elfde begon met tafeltennis en al zo'n dertig jaar bij Taverzo rondloopt, was als een kind zo blij met de komst van Vriesekoop. ,,Zij is nog van de generatie voor mij. Ja, er komt wel een beetje een jongensdroom uit voor mij," liet hij weten aan www.zoetermeersdagblad.nl. Voorzitter Jacob de Boer: ,,Ik ben onwijs trots dat we zo'n boegbeeld hebben kunnen regelen."

Vriesekoop moest na afloop de nodige handen schudden: de deelnemers waren stuk voor stuk erg enthousiast. 'Het was écht geweldig,' was één van de reacties. ,,Voor mij gaat tafeltennis nooit vervelen," zei Vriesekoop na afloop in gesprek met www.zoetermeersdagblad.nl.,,Ik ken natuurlijk elk detail van deze sport, dus er zit voor mij een hele wereld achter. Mensen die hier beginnen, moeten dat nog helemaal ontdekken. Met mensen werken is altijd leuk, het sociale aspect met name. En ik blijf het boeiend vinden om te zien hoe mensen bewegen. Je ziet toch wel dat ze dingetjes oppikken, alleen het punt is; ze moeten daarop gewezen blijven worden. Er is vaak te weinig begeleiding voor dit soort groepen."

Het ouderentafeltennis bestaat al enige tijd bij Taverzo, maar nu kan dit ook op de maandag. Deelname is de komende drie maanden gratis. Versluis: ,,Als die lachende gezichten en mensen die tegelijkertijd koffie drinken aan tafel, dat is toch prachtig?"

De bedoeling van het ouderentafeltennis is dat mensen van een jaar of vijftig wekelijks samenkomen voor een gezellig samenzijn, waarbij ook wordt getafeltennist. Het doel voor de senioren is niet alleen sporten en vitaal blijven, de sociale component is wellicht nog belangrijker.

Vriesekoop: ,,Tafeltennis is een sport die je op alle leeftijden en niveaus kan doen. Je bent toch bezig, het is niet té intensief. Het is dus uitermate geschikt voor ouderen. En als deze mensen er eenmaal aan verknocht zijn, dan blijven ze vaak en dat is voor een club heel belangrijk. Die ouderen nemen in hun kielzog weer jongeren mee, belangrijk want verenigingen hebben moeite om jongeren te behouden. Het verloop is heel groot, dus deze ouderen zijn een heel belangrijke doelgroep."

Foto: Taverzo-erelid Fred Versluis, Bettine Vriesekoop en voorzitter Jacob de Boer in de kantine van Taverzo.

Fotograaf: Chris van Dijke (www.chrisvandijke.nl).


Foto: Digitaal Dagblad