Bevorderlijk voor stenen Cadenzaplein?

mainImage
Bevorderlijk voor stenen Cadenzaplein?

De toegang van het Stadshart voor auto's is gebonden aan strikte regels. Deze foto is van gisterochtend even na 09:30 uur. De zware truck reed vanaf beneden langs de Hoogvliet omhoog. Laden en lossen in het voetgangersgebied is weliswaar toegestaan tussen 07:00 en 11:00 uur, maar is het bevorderlijk voor de stenen van het Cadenzaplein en de rest van het Stadshart?

De LHN-fractie maakte al meerdere keren melding van kapotte stenen in de afgelopen zomer aangelegde ondergrond. De partij opperde onder meer het idee om een poller te plaatsen bij de entree van het Cadenzaplein.

'Het aantal voertuigen wat de binnenstad zonder toestemming betreedt, is minimaal en tot op heden zag het college geen noodzaak tot het plaatsen van een poller bij de entree van het Cadenzaplein. Het college is bereid het plaatsen van een mogelijke poller(s) (of andere verkeersremmende maatregelen) te heroverwegen,' was de reactie van het stadsbestuur.

In augustus dit jaar was er zelfs een vrachtwagen die begin van de middag nog vrolijk bij het Stadhuisplein stond voor laden en lossen. ,,Die vrachtwagens, dat kan helemaal niet. En het is ook geen gezicht voor de bezoekers van het Stadshart," aldus LHN-fractievoorzitter Hilbrand Nawijn tegen www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad