Bevrijdingsconcert: optreden met René van Kooten

mainImage
Bevrijdingsconcert: optreden met René van Kooten

[caption id="attachment_43097" align="alignright" width="200"] René van Kooten.[/caption]

De Marinierskapel der Koninklijke Marine opent dit jaar het Bevrijdingsfestival Zoetermeer op 5 mei met een concert op het grote podium op de Markt. Het wereldberoemde muziekgezelschap heeft samen met ras-Zoetermeerder René van Kooten het programma samengesteld.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht en is een goede bekende van Floravontuur Promotie Zoetermeer, organisator van het Bevrijdingsfestival.

,,De Marinierskapel bezoekt regelmatig onze stad voor een optreden en het is al langere tijd een grote wens van het gezelschap om een bevrijdingsconcert in Zoetermeer te verzorgen. Floravontuur is met deze wens aan de slag gegaan en we hebben met elkaar afgesproken om er een memorabel optreden van te maken," legt Ruud Steggerda uit, directeur van de Zoetermeerse citymarketingorganisatie.

,,Het is dan ook fantastisch dat we René van Kooten bereid hebben gevonden om met dit prachtige orkest aan de slag te gaan en om samen met de orkestleiding een gevarieerd programma te arrangeren. Dit gecombineerde optreden op het bevrijdingspodium, midden in het centrum van Zoetermeer, is een unieke gelegenheid die je als liefhebber zeker niet voorbij mag laten gaan."

Burgemeester Charlie Aptroot opent het Bevrijdingsfestival om 12:00 uur. Hij zal samen met de lopers van atletiekvereniging Ilion het bevrijdingsvuur ontsteken. Om 12:15 uur start het concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en René van Kooten. Hierna is het Bevrijdingspodium, tussen 14:00 en 17:00 uur, de plek waar diverse lokale bands en dansgroepen optreden.

Fotograaf: (foto boven): Alejandra Irusta.

Fotograaf inzet: Alexia van der Meijden.


Foto: Digitaal Dagblad