Bevrijdingsfestival Zoetermeer: programma bekend

2 March 2020, 18:25 uur
Algemeen
mainImage
Alina Krasieva

Zoetermeer viert weer groots het eigen Bevrijdingsfestival. Met grote namen, maar ook met de beste lokale bands en DJ’s om de feestgangers van hun sokken te blazen. Met dit jaar 75 jaar vrijheid belooft het een bijzondere editie te worden. Vier de vrijheid mee met Broederliefde, de Edwin Evers Band, Die Verrückte Stunde en vele anderen op dinsdag 5 mei van 12.00 tot 00.00 uur.

Broederliefde
Deze populaire Rotterdamse groep is sinds 2016 erg bekend onder de liefhebbers van hiphop. Met hits als ‘Jungle’ en ‘Mi No Lob’ bestijgen ze de hitlijsten en behoren ze tot het rijtje meest populaire Nederlandse acts van dit moment.

De Edwin Evers Band komt ook, met de radio-DJ Edwin Evers achter de drums en zangmicrofoon. Hits uit de jaren ’80, ’90 en van nu zullen voorbij komen.

Sluit de avond af vol foute hits, guilty pleasures en feestknallers van de DJ’s van Radio 538. Die Verrückte Stunde laat heel het plein springen van links naar rechts en nog veel meer. De enige echte Martijn Fischer zal ook tijdens deze act het podium betreden. Hij zal hits zingen van Hazes en iedereen mee laten zingen met deze Nederlandse klassiekers.

Middagprogramma vol upcoming bands
Om 16.30 uur start de Haagse band Son Mieux, een synth-popband die popsongs maakt met een elektronische onderlaag. Door hun dansbare muziek worden ze ook wel dé ontdekking van Appelpop 2019 genoemd.

RONDÉ brak in 2014 door met de hit ‘Run’ en is de opening van het avondprogramma. Zij stonden drie keer op Concert at Sea en waren vorig jaar ook te zien bij de Zwarte Cross. Binnenkort brengen ze het nieuwe album ‘Flourish’ uit.

Meer informatie is te vinden op: www.75jaarvrijheidzoetermeer.nl.