Bewoners overwegen rechtszaak parkeerkwestie LangeLand

mainImage
Bewoners overwegen rechtszaak parkeerkwestie LangeLand

De gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met de bouw van een nieuw orthopedisch centrum bij het LangeLand Ziekenhuis en de aanleg van een nieuwe parkeergarage zou de extra toestroom van autoverkeer moeten opvangen, maar een groot deel van de omwonenden ziet dat niet zitten. Sterker nog, de bewoners van wooncomplex Pavane aan de Saloméschouw (De Leyens) overwegen een rechtszaak inzake de parkeerkwestie. Zij voelen zich niet gehoord door de gemeente en vrezen voor een flinke achteruitgang van de leefomstandigheden.

'Zonder enige vorm van inspraak krijgen de bewoners van het statige appartementencomplex Pavane te maken met geluidsoverlast, verlies van uitzicht (en licht) en een directe aanvoer van uitlaatgassen dat rechtstreeks via het warmte-terug-win-systeem van het pand in de huizen wordt gevoerd. Immers waar dagelijks gemiddeld veertig geparkeerde auto’s zijn te vinden op met het groen omringde parkeerterrein, stijgt de capaciteit naar meer dan 350-400 auto's per dag," zo stellen de bewoners van het 44 woningen tellende complex in een verklaring.

Daarnaast voelen zij zich (onvoldoende) gehoord door de gemeente. ,,De discussie over het parkeerprobleem van het LangeLand wordt over onze bewonersruggen gevoerd zonder dat wij daar serieus in gekend zijn en worden. Vooropgesteld dat geen enkel weldenkend mens tegen de ontwikkeling van een orthopedisch centrum bij het LangeLand Ziekenhuis kan zijn, kan en mag het niet zo zijn dat de gezondheid en, het leef- en woongenot van andere bewoners uit Zoetermeer, gerelateerd aan deze uitbreiding op het spel komt te staan. Daarbij zijn diverse alternatieven te bedenken voor de parkeergarage in de voorgenomen vorm en omvang. Het is dan ook niet uit te sluiten dat wij als bewoners een rechtszaak starten over de parkeerkwestie."

Verantwoordelijk wethouder Marc Rosier was onbereikbaar voor commentaar.


| Foto: Digitaal Dagblad.