Bibliotheek Zoetermeer start donatiecampagne

27 September 2019, 10:13 uur
Algemeen
mainImage

Onder het motto 'De Bibliotheek: dat gun je elkaar toch gewoon?' start Bibliotheek Zoetermeer vandaag met een donatiecampagne. De campagne richt zich op de gebruikers van de bibliotheek met als doel: instandhouding en verdere ontwikkeling van de dienstverlening.

Nu gebruikersinkomsten teruglopen en gemeentelijke subsidies onder druk komen te staan, moet de bibliotheek op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Dat gebeurt al deels via fondsen, maar de bibliotheek wil ook een beroep doen op haar gebruikers, oftewel de inwoners van Zoetermeer. Extra inkomsten zijn nodig om de bestaande dienstverlening in stand te houden en nieuwe vormen van dienstverlening te ontwikkelen.

Toegankelijk voor iedereen

"Als bibliotheek willen wij Zoetermeerders helpen het allerbeste uit zichzelf te halen", stelt directeur Joke Mos. "Door te lezen en te leren. Door elkaar te ontmoeten en te inspireren. Dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Het is onze taak om voor alle inwoners een fijne plek vol inspiratie te zijn, een plek om jezelf te ontwikkelen, vol informatie en hulp, vol mogelijkheden om met elkaar in contact te komen. Daarom is het belangrijk dat iedereen toegang heeft én houdt tot de bibliotheek. Om dat te kunnen doen, is geld nodig."

Hoe kun je steunen?

Inwoners van Zoetermeer kunnen de bibliotheek op verschillende manieren steunen. Met een gift of schenking bijvoorbeeld door een bedrag naar keuze over te maken via iDeal of een machtiging. Met deelname aan het vriendenprogramma voor €29 per jaar. Met een vrijwillige bijdrage op het gratis jeugdabonnement. Of met de aankoop van een actieproduct in een van de bibliotheekvestigingen.

Meer informatie op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Ook verwelkomt de bibliotheek ondernemers die een sponsorbijdrage willen doen.

Hart voor de bibliotheek

Directeur Mos hoopt dat veel Zoetermeerders hart voor de bibliotheek hebben. "Mede dankzij hun bijdragen blijft de bibliotheek toegankelijk voor alle inwoners, in alle wijken van de stad."