Zoetermeers Dagblad | Bibliotheken in Zoetermeer gaan dicht tot 31 maart
mainImage

Bibliotheken in Zoetermeer gaan dicht tot 31 maart

13 maart 2020, 12:21 uur
Algemeen

Het Forum Zoetermeer en de wijkbibliotheken sluiten tijdelijk de deuren om verspreiding van het coronavirus in Zoetermeer tegen te gaan. Op het moment van de maatregel zijn nog geen besmettingsgevallen bekend, maar de bibliotheek wil hiermee voorkomen dat inwoners en medewerkers onnodig risico lopen. De sluiting gaat in per vrijdag 13 maart om 13.00 uur.

In de bibliotheken komen per dag 2.000 mensen over de vloer, waaronder veel ouderen, voor wie een besmetting ernstige gevolgen kan hebben. Ook al zou de bibliotheek alle activiteiten als lezingen en bijeenkomsten afgelasten, dan nog komen bezoekers die boeken halen of de pc’s in de bibliotheek gebruiken, in nauw contact met elkaar. De bibliotheek vindt het belangrijk om zowel bezoekers als medewerkers hiertegen te beschermen.

Vanwege de sluiting zullen activiteiten niet doorgaan maar zoveel mogelijk worden uitgesteld naar een later tijdstip. Dit geldt eveneens voor alle cursussen van de Volksuniversiteit, die onderdeel is van de bibliotheek. Voor geleende boeken die nu niet op tijd kunnen worden ingeleverd, geldt dat er geen extra leengeld zal worden gerekend. Ook activiteiten vanuit de bibliotheek op scholen en instellingen zullen worden uitgesteld. De sluiting geldt tot 31 maart, maar per week wordt gekeken naar de ontwikkelingen, waardoor de sluitingsperiode korter of langer kan uitvallen.

De bibliotheek begrijpt dat dit voor veel vaste bezoekers een vervelende maatregel zal zijn, maar rekent op begrip. Voor vragen kan men terecht op [email protected] Vanwege te verwachten drukte vraagt de bibliotheek inwoners om niet te bellen, maar zoveel mogelijk het mailadres te gebruiken.


Foto: Stadsarchief Zoetermeer