mainImage

Bij De Makelaars gaat het werk gewoon door

Erik Jenné van De Makelaars.
3 april 2020, 14:37 uur
Algemeen

In diverse branches ligt het werk momenteel grotendeels of zelfs helemaal stil door de coronamaatregelen, maar dat geldt niet voor makelaarskantoor De Makelaars in Zoetermeer. Daar is het business as usual, al gaan sommige dingen nu wel anders dan voorheen.

"Wij werken gewoon door, maar nemen de maatregelen uiteraard in acht", zegt eigenaar Erik Jenné. "De afspraken plannen we wat ruimer in, om te voorkomen dat mensen tegelijkertijd ergens arriveren. Twee bezichtigingen vlak na elkaar plannen, dat is nu gewoon niet handig. Kijk, wij hebben in ons vak toch heel veel fysieke afspraken, voor taxaties bijvoorbeeld. Daarvoor moeten we toch echt naar de plek zelf." 

Voor interne besprekingen en gesprekken met klanten bieden de digitale middelen soelaas. "We overleggen geregeld via beeldschermen en het tekenen van koopovereenkomsten gebeurt eveneens wat meer op afstand. En informatieve gesprekken vinden nu soms via Skype of andere videoprogramma's plaats. Daaraan merk je wel dat het werk nu toch soms wat anders verloopt."

Jenné verwacht voor de huizenmarkt nog geen schokkende gevolgen op korte termijn. "Nee, er blijft net als voorheen het geval was weinig te koop staan. Ik vermoed ook dat de meeste makelaarskantoren gewoon doorwerken, al moet dit niet nog vele maanden gaan duren."  

 

Wil je meer weten van De Makelaars, bijvoorbeeld omtrent een bezichtiging? 

De Makelaars
Schoutenhoek 40
2722 EJ Zoetermeer

Telefoon: 079-323 8838
Website: www.demakelaars.nl 
E-mail: [email protected]


Foto: Chris van Dijke