Bijeenkomst Lokale Alliantie Zoetermeer in Gondelkade

mainImage
Bijeenkomst Lokale Alliantie Zoetermeer in Gondelkade

De Lokale Alliantie Zoetermeer hield gisteren een themabijeenkomst in het wooncomplex aan de Gondelkade in De Leyens over het voorkomen van financieel misbruik bij ouderen. Vele bewoners en mantelzorgers vanuit de verschillende werkvelden woonden de bijeenkomst in het Atrium bij.

Tijdens de presentatie kwamen zaken als casuïstiek, tips en beschermende maatregelen voorbij. Roxana Faujdar (Rabobank Zoetermeer), Leonie Bettonvil (Bos van der Burg advocaten), Jan Korving (Palet Welzijn), Henk Plaats (Politie) en Jeanette Kion (Stichting Budgetzorg) kwamen aan het woord. De bewoners speelden ook nog het Thuis Pluis Bingo-spel en er waren uiteindelijk vier winnaars.

,,Een zeer geslaagde en nuttige bijeenkomst waarbij bewoners en mantelzorgers werden geïnformeerd over het voorkomen van financieel misbruik van ouderen en er de mogelijkheid was voor vragen aan de professionals van Lokale Alliantie Zoetermeer," laat Roxana Faujdar van Rabobank weten aan www.zoetermeersdagblad.nl.

,,Mooi dat wij hiermee als Rabobank Regio Den Haag samen met de lokale professionals een maatschappelijke bijdrage mogen leveren en de ouderen en mantelzorgers proactief voorlichten over dit onderwerp."

Lees hier ons interview met Roxana.

Convenant


Op 20 september van dit jaar ondertekenden afgevaardigden van elf partijen uit Zoetermeer en omgeving het samenwerkingsconvenant Lokale Alliantie Financieel Veilig Ouder Worden Zoetermeer. In deze mantra staan de doelen en onderlinge afspraken om ouderenmishandeling (waaronder financieel misbruik) aan te pakken.


Foto: Digitaal Dagblad