Bijeenkomst over retail in De Sniep

mainImage
Bijeenkomst over retail in De Sniep

De Sniep was gisteravond het decor voor een bijeenkomst over het retailklimaat in Zoetermeer. Ruim 65 ondernemers, winkeliers, politici en afgevaardigden van lokale organisaties kwamen af op dit Retail 3.0-event, waarbij gediscussieerd werd over de vraag; 'Heeft retail bestaansrecht in Zoetermeer?' De avond was een vervolg op drie eerdere retail-bijeenkomsten die in Zoetermeer zijn gehouden.

De avond begon met een lezing van Jan Kragt van de gemeente Zoetermeer over de strategie van citymarketing in Zoetermeer en een toelichting op de plannen en ontwikkelingen in de binnenstad. Aansluitend daarop deelden twee jonge ondernemers van het Woonhart en de Dorpsstraat hun ervaringen en passie met de zaal over hoe zij het ondernemerschap en de gastvrijheid in Zoetermeer creëren en beleven.De VVD had voor de gelegenheid een Lagerhuisdebat georganiseerd, met als doel om ideeën te opperen voor een nieuwe retailstructuur in de stad. Voor het debat hadden zij de lokale politieke partijen uitgenodigd. Daarnaast waren onder meer de RVOZ, Koninklijke Horeca Nederland, Stadsmuseum en Floravontuur Promotie Zoetermeer aanwezig.

De betrokken partijen accepteerden het voorstel om te komen tot het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst om retail, leisure, horeca, promotie en lifestyle beter met elkaar te verbinden en deze samen te laten vallen tot een nieuw retailconcept voor Zoetermeer.


| Foto: Digitaal Dagblad.