Bijeenkomst voor gehandicapten in Zoetermeer

28 December 2019, 09:08 uur
Algemeen
mainImage

Op zaterdag 11 januari 2020 om 10.30 uur houdt de politieke partij Zó! Zoetermeer een bijeenkomst voor gehandicapten om te praten over de hulpmiddelen. De gemeente gaat het contract voor de rolstoelen en scootmobielen en dergelijke opnieuw aanbesteden. Zó! Zoetermeer wil van de gehandicapten zelf horen waar op gelet moet worden.

 

"De wethouder heeft aangegeven dat gehandicapten en raadsleden mogen meepraten over de kwaliteit die nodig is voor de hulpmiddelen. Het gaat daarbij om levertijden en over de service, zoals bij pech onderweg", zegt woordvoerder Wmo, Roel van der Vlies van Zó! Zoetermeer. "Wij willen een goed overzicht krijgen zodat we dat kunnen doorgeven aan de wethouder, en we ook in de toekomst goed kunnen volgen of de gewenste kwaliteit wordt gehaald."

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: "Het gaat natuurlijk ook over deskundigheid, en hoe wordt de telefoon aangenomen als je een probleem hebt. Mensen willen niet steeds moeten bidden en smeken om geholpen te worden, maar iemand aan de telefoon die klaar staat om je te helpen. Meer het ANWB-gevoel."

De Zó!-fractie houdt de bijeenkomst in Meerzicht. Aanmelden is verplicht via [email protected]. Graag doorgeven hoeveel mensen er komen en wie er met een rolstoel of scootmobiel komt. Ook mantelzorgers zijn van harte welkom.